Nishel Baboeram

Movie maker and photographer

About me

Black

Zwart wordt gezien als de kleur van duisternis, van chaos, van verwaarlozing en droefenis. Zwart is de kleur van onze schaduw die we altijd en overal met ons meedragen wanneer we in het licht staan. Zwart is hetgeen dat de mens confronteert met zijn eigen duistere kanten. In mijn producties zoek ik de duisternis op en passeer ik grenzen om de emotie van het zwart in zijn meest pure vorm in beeld te kunnen brengen.

 

White

Bij wit denken we aan de duif in de hemelsblauwe lucht, omringt door het heldere licht van zonnestralen en zorgeloos balancerend op de warme luchtgolven. We denken aan de witte duif die in Middeleeuwse tekeningen en schilderijen symbool staat voor liefde en vrede. Het is mijn doel om de zuivere expressies van wit te visualiseren, zoals vreugde, onschuld en reinheid.

 

Grey

Tussen de extremiteiten van zwart en wit gaat grijs schuil. Grijs wilt geen kleur bekennen en zoekt zijn eigen identiteit zonder zich te conformeren aan het witte licht of aan de zwarte duisternis. Het heeft geen voorkeur voor het goede of het kwade. In mijn werk breng ik grijs in beeld door de tegenpolen te neutraliseren of door ze in evenwicht te brengen.

Make an appointment